Fylt aubergine fra Korsika

Å fylle en aubergine, squash eller en tomat, med litt brødrester og andre godsaker, er vanlig rundt middelhavet. Korsikanerne er blant verdens beste kokker. Dette er en av de mest skattede rettene fra øya, som troner høyt på gourmettoppen.

Jeg føler at jeg har sviktet mine kjære følgere og fans. Det har vært stille altfor lenge. I løpet av november og desember har jeg traktert over hundre mennesker fra mitt eget kjøkken. Bursdager, julelunsjer, julemiddager, juleselskaper og nyttårsaften. Da ble det liten tid til blogging. Å ta bilder i blafrende stearinlys og halogenlys under frenetisk fiksing, dandering, skåling og mingling gir dessuten dårlig resultat!

De siste par ukene har jeg også holdt på med noe ganske hemmelig, som dere får vite først til høsten. Alt jeg kan si, er at det har tatt MYE tid, og krefter. Først nå begynner jeg å lande i hverdagen. For å bøte på fraværet, griper jeg fatt i saker jeg har liggende i arkivet. Dette er en oppskrift jeg fikk publisert i Feelgood. Et rålekkert magasin, som drives av ildsjelen og estetikeren Gullaug Pless. En dame med stort hjerte og engasjement for alt som er ekte, godt og stilfullt. Hun sendet meg til Korsika sammen med et knippe mat- og vinkjennere i våres.

Vi kom i lokalavisen gitt! Gullimunn er ivrig lytter til vinprodusenter nederst til venstre.

Det ble en tur jeg aldri glemmer, og den kan du lese om her:

Les: KORSIKA – FOR GASTRONOMER OG SULTNE SJELER

OPPSKRIFT

Topp grønnsaker i juni! I vinter kan du bruke tomat på boks.
 • 2 auberginer
 • 2,5 dl brødsmuler av daggammelt brød
 • 200 gram parmesan, raspet
 • 2 ss basilikum, finhakket
 • 2 ss persille, finhakket
 • 2 egg
 • salt
 • nykvernet pepper
 • 4 ss olivenolje

Tomatsaus

 • 1 sjalottløk, finhakket
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 klype tørket chili
 • 2 ts rosmarin
 • 2 ts timian
 • 2 ss persille
 • 2 ss basilikum
 • 1 ts tomatpure
 • 1 boks hakket tomat
 • en klype sukker
 • salt
 • nykvernet pepper

Kok opp rikelig med saltet vann i en stor kjele.

Del auberginene på langs, med stilken intakt. Kok dem i cirka 10 min. Avkjøl, og skav ut kjøttet med en skje. Grohakk det, og skvis ut vann.

Bløtlegg brødsmulene i vann eller melk. Skvis ut overflødig vann

Bland auberginkjøtt, brød, ost og egg. Tilsett salt, pepper og urter.

Varm opp oljen i en dyp stekepanne. Fyll auberginskallene med massen, og stek dem med fyllet ned i pannen 8-10 min på svak til medium varme. Snu og stek videre i 3-5 min.

Mens auberginene steker, kan du lage tomatsausen.

Stek løken i en panne med varm olivenolje, i ett til to min. Rør inn urter og chili, og stek videre noen sekunder. Ha deretter i tomatpuré og tomat. Krydre med salt, pepper og sukker. Stek videre i 10-15 min. Kjenn etter om du må krydre mer.

Server auberginene på en seng av tomatsaus, og dryss over grønt og litt parmesan om du vil.

 

Bastia, den gamle hovedstaden på nordøstkysten, er stappfull av sjel og god mat!

 

2 thoughts on “Fylt aubergine fra Korsika

  1. Heisan! Du har helt rett. linken fungerte ikke, så nå har jeg rettet på den. Takk for at du sa fra!
   Hilsen Gullimunn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *