Verdens beste entrecôte?

Det finnes en restaurant i Genêve som har bare én rett på menyen. Den er det ypperste av hva alpene kan tilby, så hvorfor ikke?

«Dette er min tolvte gang», sa den lyshårete svensken med krøller på nabobordet.

Vi var på vei hjem fra skitur i alpene, og skulle slå ihjel et par timer før flyet gikk. Han hadde brakt sin datter, som lignet en ung utgave av Isabella Rosselini. Bare en håndfull ikke-lokale gjester hadde funnet frem til stedet midt i siestaen. Hadde vi kommet før, eller etter, hadde vi neppe fått bord.

Endelig fikk jeg satt tenna i et stykke kjøtt jeg har hørt rykter om i årevis. Det smeltet som smøret det var dynket i. Mørere, saftigere og bedre kjøtt har jeg aldri smakt, og jeg har smakt mye!

Notre Menu unique « Chez Boubier »

Entrecôte au beurre Café de Paris, exclusivité du Patron (180 grammes)

(Viande Halal sur commande)

Pommes frites fraîches (3 services)

Salade Verte

CHF 42.50

Derfor kan Café de Paris ha bare én eneste rett på menyen. Her diller man ikke med persillekvaster, skiferplater, syltetøyglass, blomster, spumaskum og andre forførertriks. Dette er ærlig og ren mat, rett fra en betrodd slakter, som kjenner en dyktig alpebonde eller to.

Lokal vin til lokal mat er sjelden feil. Sveits har ypperlige viner, men eksporterer svært lite av den.

Du bestiller et stykke kjøtt, som enten freses kjapt til bleu (blodig), eller en smule lengre for saignant (rødt), alternativt à point (perfekt). Kelneren skriver B eller S med blå tusj på papirduken, og kommer straks tilbake med vin, vann og grønn salat med sennepsvinegraitte. Straks du har fått appetitten vekket på denne milde måten, kommer hun tilbake, tenner på det lille gassblusset på bordet, og legger et enkelt stålfat over flammene.

Der ligger herligheten. Ferdig oppskåret, perfekt grillet, og badende i setersmør, olivenolje og finhakkede ferske urter. Du trenger ikke salt, pepper eller noe som helst annet enn kniv og gaffel.

Det er ubeskrivelig godt, for den som elsker godt kjøtt. Mer trenger du ikke vite, annet enn at den ligger et steinkast fra hovedjernbanestasjonen til Genêve.

DESSERT!

At noen orker store desserter etter denne biffen er en gåte, men Café de Paris er også kjent for sine desserter, og da spesielt overdådige «coupes» (isdesserter). Mitt tips er å bestille café gourmand, som er en fransk oppfinnelse for alle som ikke klarer å bestemme seg. Du får kaffe med tre-fire miniutgaver av det franske kjøkkenets mest populære desserter ++.

Her fikk jeg crème brûlée, tiramisu med amarettokjeks og skogsbær, pluss sjokolademousse med Toblerone.

The Original Story of the Cafe de Paris

In 1981, the famous American novelist, Paul Erdman, wrote in his bestseller «The Last Days of America»: «We went to a restaurant near the station, the ‘Café de Paris’ in Geneva, which has the best butter steak of all places you can eat on earth. «What a wonderful compliment! In order to arrive at such international recognition, Cafe de Paris had to continue to please over time, from 1930 to the present day, always with the same passion and the same respect for its customers.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *