Ratatouille – provencalske grønnsaker

Rødt, søtt, litt syrlig og knallgodt alene eller som tilbehør til nesten hva som helst. Denne grønnsakstuingen burde du lære deg! 

Originaloppskriften inneholder løk, aubergine, squash, tomat, paprika og urter. Det virker lett, men alle som har sett filmen ratatouille, vet at de enkleste oppskriftene er ofte de vanskeligste. Å kombinere søtt, syrlig, bittert, surt og fett er en kunst å få til.

Min oppskrift her ble laget med det jeg tilfeldigvis hadde i kjøleskapet (som vanlig), og da ble den faktisk enda bedre! Mer av det røde og søte, mindre av det mer vasne…som aubergine. Jeg har alltid littegrann søtt i stuingen, for å få frem sødmen i tomatene og paprikaen. Sammen med en dash sitron og basilikum ble kombinasjonen usedvanlig godt velbalansert!

OPPSKRIFT

 • 1 ss olivenolje
 • 3 store røde paprika, i skiver, og deretter i biter
 • 1 boks tomat, hakket
 • 1/2 squash, skåret i langs to ganger, deretter kuttet
 • 1 rødløk i skiver, deretter kuttet
 • 3 sjalottløk grovhakket
 • 2 små vårløk i tynne skiver
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • salt og nykvernet pepper
 • 1 ts druemolasse (eller annet søtt)
 • 1 ss grovhakket basilikum
 • 1 ts tørket oregano eller timian
 • en skvis sitron
 • 1 ss ratatouille urtemiks om du har (kjøpt i Frankrike på marked)

Varm opp en tykkbunnet gryte til medium varm. Ha i oljen, og stek løken myk. Ha deretter i paprika, squash og hvitløk. Surr til det detter sammen, før du har i tomatboksen. Salte, pepre og la surre uten lokk ca. 10-15 min til alt er gjennomkokt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *