Lunch på båttur utenfor Sardinia

Gullimunn nikoser seg på båttur i lekre omgivelser!

Det kunne ikke blitt bedre! Havet var turkist og lyseblått. Båten knirket i solid tauverk og gammel teak fra 1917. Strendene var finkornede og gylne. Selskapet var italienere og maten det beste fra Sardinias verdensberømte og sunne kjøkken. 

Siste uken i august stakk vi fra en ustabil norsk sommer, til hetebølgen syd i Middelhavet. Fra flyet landet i Nice, nøt vi det gode liv på Cap Ferrat og i Nice, hele Korsika og nordøstlige Sardinia. Sistnevnte er kjent som Blue Zone. Du vet de fem områdene i verden der de lever lengst og sunnest? Jeg var så heldig å få være gjest på Delphina Hotels & Resorts, som driver åtte fantastiske lokaleide og lokalt drevne luksushoteller fra fire stjerner og oppover på spesielt den attraktive nordkysten.

Når jeg reiser gjør jeg grundig research, men med stadig større rom for improvisasjon. Som den globetrotteren jeg er, har jeg lært å bruke sansene på impuls, uten å bomme noe særlig. Som å sky unna de opplagte turistfellene, og heller gå for den litt mer bortgjemte lille perlen et stykke unna. Unngå stedene som topper Tripadvisor, og heller spørre en lokal kokk, vin- eller matprodusent. Stotre på det lokale språket, kjenne lusa på skiltet og lese seg litt opp på lokalhistorie og -kultur.  Det ble en uke, uten stress, men stappet med nytelse.

Jeg skal ikke dynge deg ned med bilder og tips i én post, men finfordele litt. Først ut er en uforglemmelig båttur rundt Maddalenaøyene nordøst for Sardinia, i regi av hotellet Cala di Lepre som vi bodde på.  En marin nasjonalpark med en av verdens mest spektakulære strender, som er rosa, takket være en spesiell algesort. Den kan kun sees fra lang avstand.

La dolce vita di mare!

Vi var ikke flere enn elleve gjester og tre mannskap, og det var helt perfekt. Rolig, inntil lunchen var underveis. Da steg stemningen til italienske høyder! Våre medpassasjerere var fra Lombardia, Garda og Piemonte, men også et par´fra Belarus, som elsker italiensk og fransk mat.

«Etter at Putin invaderte Krim har vi blitt boikottet, og savner smakene av middelhavet veldig», sa de og fråtset mest av alle i den herlige maten.

En liten strand for oss selv! Midt i høysesongen…Jeg leker havfrue.

Etter å ha tøffet avgårde et par timer,  ankret vi opp på nabostranden til den nevnte rosa herligheten. Gjengen ble fraktet i land med en liten gummibåt. Selv valgte jeg å stupe uti det turkise, lunkne havet og svømme tur/retur skipet for å nyte og bygge opp appetitt. Det var det verdt! (Den tøffe russeren stupte uti han også. Han kunne jo ikke være pingle når en liten norsk blondine tøffet seg! He he.)

Fat på fat ble båret ut på det pent dekkede bordet under kanvasseilet. Vinflaskene gikk unna, og snart var vi «One big happy Italian family»! Mama mia!

Forretten vi trodde var hovedrett. When in Italy…
Vann, vin, pasta og sjømat. Sardinias «Blue zone» diett holder deg ung og sexy.
Jeg elsker hvitviner på vermentinodruen!

Vi ante ikke hva som ventet oss, og gaflet derfor grådig innpå med sjømatpasta, før vi innså at det var kun forretten!

Italienere ruler på lunch! (I Norge hadde du fått reker og tørr loff liksom)

En diger haug med hvitvinsdampede blåskjell servert på italiensk flatbrød kalt pane. (Av og til pensler de det med olivenolje, drysser på havsalt og rosmarin for deretter å steke i ovnen noen få minutter).

Saftig sjømat

Kokt blekksprut med minitomater i olivenolje, vineddik og litt urter. Deretter;

Ost og salami i verdensklasse
Ikke helt tilfeldig dandert

Det hele ble toppet med frukt og krydderkake til dessert, med iste, espresso, grappa, myrtelikør og søtvin.

Stappmette og ferdigskravlete sank alle inn i hver sin døs, og tenkte at dette var en av de beste dagene i livet!

Give it to me one more time!!!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *