Vegetar som funker

groenn_ny
Høy WOW faktor her: Agurk, basilikum, bok choy, chili, fennikel, fersk ingefær, gressløk, grønnkål, gulrot, jordskokk, kinakål, knutekål, koriander, kålrot, lime, løk, mynte, nepe, paprika, pastinakk, pepperrot, persille, persillerot, reddik, romanosalat, rucola, sellerirot, sikori, spinat, stangselleri, tomat og timian.

Det er ikke ofte jeg reklamerer for såkalt helsekost, men denne gangen gjør jeg et hederlig unntak. Vil du ha i deg 25 grønnsaker i en fei? Da er Det Funker løsningen!

Dette er ikke noe jeg er betalt for å promoterte, og da kan jeg også kritisere produsenten for å komme med villedende informasjon, som at klorofyllinnholdet betyr noe. Det er vås. Bare planter har glede av klorofyll. Men, grønnsaker inneholder en haug andre godsaker for helsen vår, så her er det bare å hive innpå, som et megabra alternativ til mye annet.

Du blir METT av dette også, og kalorioverskudd er det største problemet til folk flest. 

Jeg var på reportasjeoppdrag for ABC Nyheter om ryggplager. Thomas Inge Ravlo er kanskje Norges beste PT for alle som sliter med nakke- ryggproblematikk, for han har selv knust ryggraden som tidligere villmann i motorsykkelcross. Nå går han rundt med en supertrent sterk kropp og holdning, mens han kurerer andre på Studio Day.

studioday1

Thomas Inge kan mye om kosthold også, og farer ikke med tull. Da han måtte dele sitt siste funn med meg, så var jeg rask med å takke ja.  Vi har alltid innmari mye å snakke om!

Det Funker tilbyr tre ulike juicer: Grønn, oransje og rød, og jeg smakte den grønne med chili. Den var god, men ikke den beste jeg har smakt. Den gjorde derimot veldig mye godt for samvittigheten min da!

– Synd han juicer slik at de supersunne fibrene vi trenger til tarmen blir borte, sukket jeg til Thomas Inge.

– Det mente gründeren også, så han lager supergode vegetarboller med kikerter og pulpen fra juicingen. Ta med denne hjem og smak selv, sa Tomas Inge og gav meg denne:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er det noe jeg misliker sterkt, så er det innpakningen i PLAST! Innmari synd at alle gode intensjoner om miljøvennlig går rett til havs på denne måten.
vegetarboller.w1220.h1220.backdrop
Foto: Produsenten

Dagen etter trente jeg til Holmenkollmarsjen med en haug motbakker. Etter tre timer og 28 km (altfor sakte…) var jeg akkurat passe sulten, og lagde lunch som om jeg var en vegetarhelseapostel. Det smakte supergodt! For meg er det viktig å fylle opp med fullverdig protein, og derfor la jeg til yoghurt og drakk et digert glass melk. Ellers komponerte jeg lunchen med rødbet, gulrot, brokkolispirer, nøtter og tomat, for å gi kroppen et optimalt polymåltid.

OPPSKRIFT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Knallgod vegetarlunch!

Grillet søtpotet og vegetarboller

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • 1/2 søtpotet
 • Maldonsalt
 • pepper
 • litt fin olivenolje

Dekk et stekebrett med stekefolie, og sett på grillelementet. Grill skivene til de er gyldne.  dette er noe jeg har fått skikkelig dilla på, for det er så godt! Ha i vegetarbollene og grill til de begynner å endre farge.

Yoghurtdip

 • 1,5 dl Biola yoghurt
 • 1 liten gulrot, raspet
 • 1/2 rå rødbet, skrelt og raspet
 • en skvis sitron eller lime
 • 1 ts honning
 • 1 ts spisskummin (kan sløyfes til fordel for mynte for eksempel)

Blandes godt

Supersunt garnityr

 • Brokkolispirer
 • Minitomater
 • Hakkede valnøtter og mandler

Yummy slank!

 

 

2 thoughts on “Vegetar som funker

  1. Tusen takk 🙂 Disse bollene er vikrleig gode ja, og fint å få i seg en haug grønnsaker så lett og godt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *