Enkel og kjempegod iskrem!

Den beste sommerdesserten.

Snart 17.mai! Den dagen i året vi spiser mest is. Endelig har jeg klart å lage en hjemmelaget variant, som ikke bare er blant det beste jeg har smakt, den er SUPERENKEL!

I årevis trodde jeg at det å lage iskrem krevde nøye planlegging og iskremmaskin. Jeg er ikke så god på rutiner som betyr at jeg må røre i noe hver time eller noe sånt. Fort gjort å glemme. Kornet is er ikke godt, så ambisjonene om å lage egen is ble forkastet. Inntil nylig.

Sommer er blomster og iskrem det 🙂

Nå har jeg fått en oppskrift som er megabra, fordi den ikke krever noe røring  utrolig nok! Den kan brukes til alle slags smakstilsetninger. Nå gleder jeg meg til multeis, lakrisis, karamellis, bringebæris, kanelis og sitronis! Bare fantasien setter grenser, for iskrem kan jo kombineres med nær sagt hva som helst. Yabbadoo! Gleder meg til å ta bilde av flere varianter.  Iskrem er jo også veldig fotovennlig.

Jeg har også en ny blogg, som heter AktivOver50.no. Der deler jeg masse tips om fitness, helse, trening, kosthold og skjønnhet for alle som vil se sunne og smashings ut etter 50 (men jeg ville begynt i 30-årene! Bruk solkrem jenter…)

Etter å ha laget denne kaloririke og fete iskremen, sitter du igjen med mange proteinrike eggehviter. De holder seg en god stund i kjøleskapet og er supre til en supersunn proteinomelett. Den skal jeg gi dere oppskriften til både her og der i neste post.

Det nest beste jeg vet 😉

Jeg er derimot sååå glad i iskrem at jeg synes regnværsdager fortjener en is også. Her er jeg midt på Karl Johan, med softis fra Hennig Olsen, dyppet i smeltet kokesjokolade. Herrejemini så godt!!!

OPPSKRIFT ( 2 små brødformer)

 • 5 eggeplommer
 • 125 gram sukker
 • 200 gram lys kokesjokolade
 • 200 gram mørk kokesjokolade
 • 2 ss kakaopulver
 • 5 dl kremfløte
 • 2 ss sukker
 • 2 ts vaniljesukker

Pynt:

 • hakkede (skivede) mandler
 • frosne blåbær
 • bananskiver

Slik gjør du:

Først knekker du opp den lyse sjokoladen , og smelter den i vannbad.

Sjokoladen smelter fint 🙂

Her har jeg en glassbolle oppi en kjele med kokende vann.

Ikke pisk kremen for mye. Da smaker den ikke så godt.

Pisk kremfløten med 2 ss sukker, og sett til siden.

Pisk deretter  eggedosis av eggeplommene og 125 gram sukker. Bland med kremen.

Finhakk den mørke sjokoladen, og andre tilsetningen du eventuelt ønsker i isen. Nøtter, kandisert frukt eller bær for eksempel.
Jeg bruker alltid mitt eget ekte vaniljesukker. Det er MYE bedre enn vanillin. Legg brukte vaniljestenger i en krukke med sukker. That’s it!

Så hakker du opp kokesjokoladen og blander alle smakstilsetningene i krem- og eggedosismiksen. Jeg kjører alt i min Kenwood noen sekunder. Så heller du isen i to brødformer (du må ikke smøre dem).

To brødformer iskrem, som stivner i løpet av en halv dag. Yummy!!!

Da er det bare å glede seg til supergod iskrem!!!

Her har jeg pyntet med frosne selvplukkede blåbær, hakkede mandler og bananskiver.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *