Trøffelhelten i Syd-Frankrike

OLYMPUS DIGITAL CAMERAChez Bruno ligger bortgjemt i en eventyrlig og overgrodd hage, like utenfor den superidylliske landsbyen Lorgues, 1,5 timer fra Nice flyplass. Restauranten har én stjerne i Michelin, og er kåret til Frankrikes tredje beste. Menyen består av trøfler fra aperitif til dessert!

Det går rykter om at det er Dronning Sonjas favorittrestaurant, og det forundrer meg ikke om det er sant. Mitt inntrykk av den flotte dronningen vår, er at hun er både livsnyter, meget kvalitetsbevisst og frankofil, så da faller alt på plass i det du kommer kjørende opp den staselige alléen til Bruno, forbi en inngang som får klumpete trøfler til å fremstå som elegant samtidskunst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trøfler er ved første øyekast både stygge og stinkende, vil noen si. Nesten som en liten lort. For oss som er viderekomne matvrak, er trøfler på høyde med eksklusive parfymer, årgangsviner og vage minner fra eldgamle herskapshus. Duften og smaken av trøfler hører sammen med duften av gammelt lær, skinn, sopp, jord, kjeller og edel mugg. Men, trøfler har noe ekstra som ikke kan beskrives eller defineres, kun oppleves. De ser kanskje ikke vakre ut, men det kommer an på din tolkning av skjønnhet.

Glade damer på lekker lunsj i det grønne
Restaurantens område er full av eksentriske og appetittvekkende detaljer
Inngangspartiet legger an tonen.

Med andre ord er trøfler et must for alle som vil inn i hjertet av fransk gastronomi. Om jeg hadde vært i Italia i helgen, hadde jeg nå snakket om italiensk gastronomi, for de sitter på den hvite trøffelen, mest kjent fra Alba i Piemonte. Hos Bruno er de ydmyke for at den italienske hvite trøffelen er den beste i verden, og den får du i oktober!

Nå kom jeg til å huske et av de beste måltidene jeg i mitt liv har hatt. I et gammelt kloster omgjort til hotellet Al Veccio Convento, i et dalsøkk på grensen mellom Emilia Romagna og Toscana i byen Portico de Romagna.. Kokken hadde akkurat funnet en diger hvit trøffel, som han skar i tynne rause skiver over risottoene våre. Vi satt som disipler på den ene siden av et hesteskoformet langbord, og svelget herligheten ned med en rødvin kalt Magnificat, oppkalt etter en rasehest litt lenger sydøst. Mama mia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Restauranten har et lite Bed&Breakfast med basseng.

Men altså Bruno. Restauranten befinner seg i hans barndomshjem, som er verdt turen alene. Nå har hans to sønner overtatt driften, og på denne flotte videoen møter du både senior og junior:

Da vi var der i helgen valgte vi den minste menyen, anbefalt av en stamgjest som er norske Mette Olsen. Fastlege i Larvik, med hus til leie i nærheten, og en liten bigeskjeft som vinimportør sammen med mannen sin. Her finner du nettsiden deres. Provenceviner.

–  Vi kjenner hver eneste vingård vi importerer fra personlig, sier Mette.

Menyen:

Sommertrøfler med trøffelolje på brød var en høydare til start!
En liten aperitif med tynne trøffelstaver, tynne skiver reddik, brokkoli, gulrot, trøffelolje og en luftig kremet mousse
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Trøffelkrem med trøffelkaviar, som er trøfler behandlet slik at de blir som små perler. Yummy!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Forretten var syltede tomater med skiver av sommetrøfler og blinis, som vi selv kombinerte med trøffelkrem og trøffelkaviar
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Forretten er klar til å spises, og smakene og konsistensene var himmelske!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Signaturretten til Bruno er kokt potet med fløtesaus og skivet trøffel. Det var også min favoritt, men svært mektig!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hovedretten var hummerhale i kantarellsaus med friske urter og skivet trøffel. Sommertrøfler er mildere på smak enn vintertrøfler, og går derfor godt sammen med andre milde smaker.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
En av de beste desserten jeg har spist i mitt liv! Iskrem med mandelflak, espesso, sprø trøffeldryss og en likør/hetvin.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dessert nummer to! Fritt valg av store petit fours. Kun to av dem var uten trøfler
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg gikk for den rareste….
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Krem med eplemos dekket av trøffelstøv (grillet), på kjeks av nøtter og pistasje. Litt for mektig!

Mette valgte å la alle rettene følges av denne rosévinen:

gullimunn trøfler Bruno
Elegant og fruktig prisbelønnet lokal rosévin som matchet alle rettene. Fra château Roubine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter måltidet kom Benjamin Bruno til bordet vårt i den eventyrlige chambre separé i orangeriet. Han fortalte at de bruker 30 kilo trøfler om dagen, og at de skifter meny daglig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Benjamin Bruno med en håndfull av skogens sorte gull
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sommertrøfler i et korkfat

Slike opplevelser er verdt turen alene!

Bon voyage!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *