Risotto med skogsopp

Høst på italiensk!

Høsten er full av godsaker, ikke minst kantareller. Dette er en av de beste risottoene jeg har laget noen gang!Å lage en god risotto krever akkurat passe tålmodighet og topp råvarer. Det sies at en italiensk kokk blir målt på risottoen, så her er det ikke lov å jukse. Det er gjerne slik at de enkleste rettene også er de mest avslørende. Risotto kan smake alt og ingenting.

Mannen min fant fast og fin kantarell fra de dype svenske skoger på tilbud, og selv har jeg fryseren full av forvellet traktkantarell fra rekordhøsten ifjor. Sammen med hjemmelaget hønsefond, og en bouquet garni i gelèform fra Frankrike (Knorr) i mangel av fersk bladpersille, så ble dette en høydare.

Du kan bruke vanlig rund grøtris om du ikke finner italiensk arborioris

OPPSKRIFT

 • 300 gram arborioris
 • 1 rødløk, finhakket
 • 3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 dl revet rotselleri
 • 1 ss gresk olivenolje
 • 1 ss meierismør
 • ca. 7,5 dl hønsefond
 • en god porsjon kantareller kuttet i passe biter
 • 1 dl grovhakket fersk bladpersille eller 1/2 gelè bouquet garni (timian, laurbær og persille)
 • 200 gram revet fersk parmesan

SLIK GJØR DU:

Varm opp hønsefonden i en separat kjele. Finn frem en suppeøse.Varm en stor tykkbunnet kjele på middels varme, og ha i smør og olivenolje. Når den er varm surret du løken myk.  Deretter har du i finhakket hvitløk og revet sellerirot. Rør litt rundt før du har i risen. Spe med varm fond. En suppeøse ad gangen skal absorberes helt, mens du hele tiden rører med en tresleiv.Varm enda en kjele, eller en panne, med litt olivenolje. Ha i soppen, som du har kuttet i passe biter. Svisj rundt til den er falt sammen og er passe stekt. Ha på grovkvernet pepper om du ønsker.Når all væsken er absorbert, etter cirka 20 minutter, har du i revet parmesan, soppen og urtene. Server straks.

Italiensk mat på frankofilt bord 😉

ENJOY!

3 thoughts on “Risotto med skogsopp

 1. Heisan, Denne helgen har vi hatt besøk av vår studentdatter fra Bergen. Hun er vegetarianer og jeg overrasket med to retter fra din Gull i munn. Vegetarlasagne vil bli en gjenganger her i huset tross masse hakking og mye jobb. Den var god! Fast i fisken med masse smak. Risotto med kantarell (jeg brukte grønnsakbuljong ) var bare helt fantastisk. Beste risotto ever!! Litt vanskelig å finne fram gullrettene dine på bloggen, da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *