Tre fantastiske steder for brunch i London

Croissanter med ost og skinke, der råvarene holder topp kvalitet.

Brunch  er blitt hot, og i London seiler det opp som et «must do». Spesielt når du finner steder som har så mye atmosfære og god mat at du kan bli sittende i timevis. 

Helgen ble tilbrakt med en million andre turister som valfarter til julebyen over alle julebyer i disse travle førjulstider. Utenfor leketøysforretningen Hamleys var morgenkøen så lang at den strakk seg mange hundre meter i hver retning. Vi passerte den på vei til en av London ikoniske brunch-menyer, et kvartal unna køer, trafikk, Brexit-demonstrasjoner og shopping.

For her bør du starte dagen på best mulig måte, og da har jeg knalltips til henholdsvis japansk, italiensk og engelsk brunch.

In the artisan, there is art. And from art comes bread. Princi

JAPANSK ELEGANSE OG MASSE BOBLER!

Rålekkert hos Aqua Kyoto. En stille oase med himmelsk mat et steinkast fra Regent Street
Stille kl. 12:00 men siden blir det vanskelig å få bord her.

I femte etasje med inngang Argyll street, parallelt med Regent street et steinkast fra ikoniske Liberty, ligger japanske Aqua Kyoto. Idet dørene lukker seg bak deg er du omsluttet av dempet asiatisk luksus. I den store, elegante restauranten i femte etasje, inkludert en herlig takterrasse når været tillater det, har du underholdning av kokkene som står bak hauger med isbiter i en sushibar i midten av lokalet, bak den like lekre runde baren ved inngangen.

Ubegrenset med bobler i to timer er ikke å forakte

Japanske forretter er topp start på menyen

Beste sushibrettet jeg har spist!
Nydelig spansk cava som matchet alt, inkludert desserten. Innbakt iskrem
Tempurareker, fritert aubergine, japansk pannekake med sprøstekte tunfiskflak og kyllingvinger med fantastisk marinade
Edamamebønner, misosuppe og rischips var aperitif

Her får du japansk brunch med ubegrensede mengder champagne eller andre bobler i to timer til rundt 500,- kroner per pers. Brunchen består av nydelige edamamebønner, florlette ris-chips, misosuppe og sushi til forrett, og deretter to valg fra to ulike menyer pluss dessert. Et kupp!

ITALIENSK MED GÅSEHUD OG KNALLGOD ESPRESSO

ALT i bakeriet er en fryd for alle sansene

I den mer stille delen av Soho, i Wardour street som har en rekke mer eller mindre enkle sandwich-steder, ligger Princi En juvel av et italiensk bakeri. Ute småregnet det, men idet vi trådde over dørterskelen var lyset fra kobberfargede småbord og sandsteinsvegger nok til å gi oss følelsen av sol og italiensk lidenskap.

Steinovnen brukes til det meste. Inkludert pizzaer selvsagt
Princis berømte brød
Italiensk flatbrød
Noen meter med valgets kval

Ikke minst da duften av steinovnsbakt brød kilte oss i nesen til lyden av filmmusikken fra Cinema Paradiso. Jeg fikk umiddelbart gåsehud av fryd. Eieren Rocco Princi, som vi tilfeldigvis traff, er en operaelskende baker.

Italienske bakere balanserte brett på brett med foccacia, kaker, brød og croissanter mot disken som var så overveldende fristende at valget ble vanskelig. Mama mia. Vi hadde funnet en autentisk bit av Milano der Princi har sin opprinnelse.

Kaffe latte og vann smaker ekstra godt på et gyldent kobberbord
Vann på milanesisk
Florlett croissant med mandelmasse er noe av det beste jeg vet

Jeg gikk for kaffe latte, mandelcroissant og stedets brød selvsagt, med innbakt sjokolade og servert med engelsk marmelade på bitre appelsiner og godt smør.

Ristet surdeigsbrød med sjokolade og britisk appelsinmarmelade. Yummy!
Den eneste marmeladen jeg ikke foretrekker på norsk er den britiske laget på bitre appelsiner.

Det var et svært godt valg.

ERKEBRITISK EGG BENEDICT I ART DECO

Topp stemning og høyt under taket hos The Wolseley

Jeg elsker alt som oser britisk kultur, og da snakker vi erkekonservativt. Jo mer messing, sølv, fine teer og skinnende mahogny, jo bedre. Ved siden av Ritz ligger en av mine favorittrestauranter i det som en gang var et banklokale.

Her kan de også bake tydeligvis. Nydelige fristelser midt i tesalongen og i restauranten
Burde drikke te, men jeg elsker en god kaffe om morgenen og streken med sjokolade smakte ekstra godt
En titt fra tesalongen inn til bardisken i restauranten. Der står samlingen med asiatiske tebokser og sølvkanner i art noveau

The Wolseley er stedet for engelsk frokost og te servert i en av restaurantens fine samling med sølvkanner i art deco.

Egg Benedict. perfekt

Her går jeg for Egg Benedict, som smaker akkurat som den skal, med passe sitronsyrlig hollandaise og engelsk skinke på scones. Enkel er med ett egg, dobbel med to. Stedet har også en bar, der du sannsynligvis må vente på bordet ditt (i tesalongen eller i hovedrestauranten), for her er det som regel fullt fra kl. 08:00. Atmosfæren er livlig som på Theatercafeen, og minner ikke så rent lite om den også. Et lekkert sted som setter deg i god stemning for dagen.

Et tips er å runde hjørnet etter endt frokost, for å shoppe i Jermyn Street. Gaten er full av det ypperste i klassisk britisk herremote, eller konfeksjon som man vil kalle det, når det meste er håndsydd i det beste av stoffer og skinn.

Min medblogger i #INFLUENS Christian Kamhaug er lommekjent herremote-ekspert, så les bloggen hans ENKELSPENT for shoppetips!

Ikke minst har du Fortnum & Mason rett ved også. Et must for å la seg inspirere i matavdelingen!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *