Trendrapport fra nytt matmekka i Nice

Den gamle togstasjonen fra 1892 er restaurert til et smykke i en bydel som trengte ny giv. Den fikk status som historisk monument i 2002.

Den gamle arkitektoniske perlen Garde du Sud er restaurert av en italiensk designgruppe fra nedlagt jernbanestasjon til mathall med masse atmosfære.

  • Dette området var svært belastet. Men så gjorde vår nye borgermester noen grep. Han forsterket politiets tilstedeværelse, rev forfalne bygninger og fikk laget en underjordisk parkeringsplass og nye gågater for å tiltrekke de som normalt ikke ville kommet hit, sier Eric Goullard, som driver den kjempepopulære IT – Trattoria i mathallen.
Denne hyggelige restauranteieren ga meg masse informasjon om mathallen, som åpnet i mai 2019.

Jeg møter ham tilfeldig mens jeg fotograferer stedets flotte keramikkfliser og Thonet-inspirerte barstoler.

  • Italienske, sier han.
  • Fra Carrera. Jeg har bodd mange år i Italia og føler meg mer hjemme i den italienske kulturen enn i den franske. Men, så er det svært mange italienere også her i Nice, smiler han.
Retro, italiensk, sunt og trendy.
gare du sud
Italienske arkitekter har brukt keramiske fliser fra Carrera i hele mathallen

Han er sjef for IT-Trattoria etter mange år som eiendomsutvikler for IKEA i blant annet Polen og Russland. Han kan ikke rose sine nye arbeidsgivere nok.

  • IT er drevet av to italienske brødre som ikke gjør dette for pengenes skyld. De har nok fra før i sine primæryrker som entreprenører, og gjør dette fordi de har en sterk lidenskap for mat. Hver dag må jeg sende inn bilder av pizzaen vår for at de skal godkjenne. Har jeg for eksempel glemt basilikum, så tar det ikke mange minuttene før de melder tilbake, ler han.
Vakreste kaffemaskinen jeg har sett. Men så lager den italiensk espresso for kjennere
Hos IT – Trattoria, får du ekte vare
Myke pistasje og vaniljekaker som var vilt gode!

Vi står ved disken full av fristende italienske småkaker. Bak disken er det iver og glede blant de ansatte. Kaffemaskinen er et smykke i messing, og rundt meg benker gjester seg i kø for å innta dagens lunsj.

Hallen summer av liv fra rundt kl. 13:30. Som i hele Frankrike. Jeg velger å være tro mot den lokale matkulturen, selv om jeg elsker italiensk, og finner en perfekte kombinasjon hos Aix&Terra.

Ravioli fylt med spinat og servert med artisjokk- og trøffelkrem var en høydare fra provensalske Aix&Terra

Spinatfylt ravioli med saus av artisjokk og trøfler var himmelsk! Jeg nippet til et glass rødvin fra Mistral og tittet rundt meg. Marokkansk, argentinsk, japansk, thai…Så fanget jeg opp hva som tydelig er trendy for tiden. Here goes:

Hummus er det nye kjøttet

Mange sunne og gode menyer å se.

Vegetar er ikke overraskende i skuddet, og hummus (kikertpasta) med ulike smaker, som fra paprika, rødbet og gulrot kommer som et skudd. Sammen med korn blir proteinene fullverdige.

Bowl er den nye salaten

Buddha bowl hos en japansk restaurant. Rå fisk med grønnsaker, (nøtter) og belgfrukter er i skuddet.

Smoothie-bowl med grønnsaker, frukt og urter, toppet med frø, frukt og bær, eller Buddha bowl, som gjerne er japansk inspirert med rå fisk og grønnsaker er å se på de fleste nye «grønne» kaféer.

Retro er den nye modernismen

Skikkelig 70-talls i både form og farge på denne kaféen i Gare du Sud

Costagruppen står bak en rekke nye og spennende restaurantkonsepter, og bringer inn elementer fra tradisjonsrikt italiensk håndverk Blant annet keramiske fliser i 70-talls farger og mønstre. Superkult!

Sharing is caring – langbord er tingen

STRUS mENTON gULLIMUNN
Det begynner å fylles opp til lunsj, og rundt kl. 14:00 er det fullt og høy stemning.

Du finner en plass langs rekker av langbord eller bardisker. Mange kommer alene, eller med kolleger, familie eller venner. Alle føler seg velkomne i en avslappet atmosfære.

Syrlig og sitrus tar deg vekk fra søtsuget

sitroner fra Menton GULLIMUNN
De beste sitronene kommer fra Menton, og er så ferske og søte at du kan spise dem med skallet på. Fra La Maison du Citron.

Sitrus, lime og andre syrlige smaker høyner enhver rett, og gir bedre smak og helse enn sukker. Sitron er vakkert og godt, og de beste kommer fra den vakre riviera-landsbyen Menton, nær Italia. Her skal solen skinne mer enn noe annet sted langs Middelhavet. Ferske sitroner herfra er så gode at du kan spise dem i tynne skiver med skallet på. Jeg kjøpte en himmelsk marmelade av grønne sitroner.

Kullsort er kult

Ikke bare til Halloween.

Karbohydrater i kullkamuflasje er tingen! Kull og aske er kult å bruke som farge. Helt ufarlig og bare gøy. Jeg har sett det på et superkult matmarked i London også.

LES: LONDONS BESTE MATMARKED FOR FINE FOOD OG FASHIONISTAER

Skandinavisk er fortsatt for de kresne

Røkelaks fra Færøyene, røkt i Frankrike hos Gilbert o´Co hos Comptoir Nordique

Hos LAKS fant jeg en danskelskende franskmann, som kunne tilby både sild, laks og annet snadder fra vårt kjære naboland. Danskene er blitt svært gode på moderne sunn mat synes jeg.

ADRESSE OG ÅPNINGSTIDER:

The Gare du Sud is open every day except Monday. 

Tues, Wed, Sun 11:00 – 23:00. Thurs, Fri, Sat 11:00 – 24:00

35 Ave Malaussena, Nice

A quick and easy tram ride on line 1 to Libération (7 mins from Place Massena) or Car Park at nearby Q-Park Gare du Sud

HOTELL I NICE

Jeg fikk sponset hotell av den statlige turistorganisasjonen Explore France, og bodde med 20-30 minutters gåavstand til Gare du Sud, i et svært koselig og populært hotell- og restaurantområde.

Splendid Hotel & Spa er fra 30-tallet og ligger perfekt til midt mellom hovedjernbanestasjonen og stranden.

Splendid hotel nice gullimunn
Splendid Hotel & Spa i Nice er lekkert og supersentralt

Lekre rom, men best av alt: En takterasse med basseng, jacuzzi og bar. Frokosten serveres innendørs i samme etasje med panoramautsikt over Nice.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *